Publié le 26·04·2022

Werken en lichaamsbeweging

Langdurig zitten is een van de belangrijkste risicofactoren voor sterfte omwille van niet-overdraagbare ziekten, zoals cardiovasculaire aandoeningen, kanker en diabetes. Lichaamsbeweging zorgt voor de preventie en de beheersing van deze ziekten.

Lichaamsbeweging beperkt de symptomen van angst en depressie en verbetert het denkvermogen, het leervermogen en het welzijn

Lichaamsbeweging op regelmatige basis is zeer goed voor de gezondheid. Je hoeft daarom geen atleet te zijn, activiteiten zoals actieve recreatie en wandelen vallen ook onder lichaamsbeweging. Een simpele activiteit is beter dan helemaal niets doen.

Langdurig zitten is een van de belangrijkste risicofactoren voor sterfte verbonden met niet-overdraagbare ziekten, zoals cardiovasculaire aandoeningen, kanker en diabetes. Lichaamsbeweging helpt bij de preventie en beheersing van deze ziekten. Meer doen dan de aanbevolen hoeveelheid lichaamsbeweging kan de nefaste invloed van een sterk zittend leven verminderen of extra positief zijn voor de gezondheid.
Het is ook geweten dat lichaamsbeweging symptomen als angst en depressie beperkt en dat het denk-, leer en beoordelingsvermogen en ook het algemeen welzijn erdoor worden verbeterd.

Iedereen kan makkelijk de aanbevolen hoeveelheid fysieke inspanning bereiken door de hele dag lang meer te bewegen met vrij eenvoudige middelen!

Ons aanbod lichaamsbeweging

CESI stelt u sensibiliseringsacties voor en begeleidt u bij het invoeren van een programma dat uw medewerkers aan het bewegen zal zetten.

Meer producten

Onze klanten getuigen

Enkele treffende cijfers

Risicofactoren

  • Onvoldoende lichaamsbeweging verhoogt het risico op overlijden met 20 tot 30%.
  • In België loopt 29% van de bevolking ouder dan 15 jaar een gezondheidsrisico omwille van een gebrek aan lichaamsbeweging.

Het WHO adviseert aan wie ouder is dan 18 jaar

  • Om de hele week lang een uithoudingsactiviteit te verrichten van minimaal 75 tot 300 minuten (afhankelijk van de intensiteit)
  • Om minimaal 2 keer per week oefeningen te doen voor een sterker lichaam, meer soepelheid en meer evenwicht.